A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
  • Vajon mi késztét egy ötven éves nőt arra, hogy elhagyja a családját, otthonát, hazáját és kivándoroljon egy másik országba új életet kezdeni? Munkanélküliség, reménytelenség, kaland, szerelem? Hatalmas adag bátorsággal és sok sok bizakodással indul neki, hogy valóra váltsa álmait, vágyait és megtalálja azt, amit keres. A humoros, viccesen megirt  történet mögött ott bújkál  sok szomorúság  és sok csalódás is, melyek  nemhogy eltántorították volna, hanem mindig új erőt adtak a folytatáshoz. A könyvből nem csak a külföldi munkakeresés buktatóit, az újrakezdés nehézségeit ismerhetjük meg, hanem bepillanthatunk a szállodaipar, a hotelmunkák összetettségébe, titkaiba , elképzelhetjük a kaotikus, dél-olasz nagyváros lüktető napjait, turistikai látnivalóit, fűszerezve néhány szerelmi kalanddal.

 

Gina Fodor
szerző

Caffè Napoletano

Menj, ahová visz a szíved!

Részlet / Kész

 

 

 

A zsúfolásig megtelt  autóbusz  lassan araszolva haladt a macskaköves Via  Mariná-n a mindennapos őrült forgalomban.  Ráadásul a Piazza Garibaldi-n épp eloszlott egy manifestazione utáni tömeg.  Végre megnyíltak az utcák. Megindult az áradat nem tisztelve a közlekedési szabályokat sem. Mintha nem is léteznének. A metróépítés és az útjavítások miatt is erősen lelassult az amúgy is csigatempójú forgalom.  Az ideges és trágar kiabálások, a türelmetlen dudálások idegtépő  zenét komponáltak a dübörgő légkalapácsok zajával. 

Nápolyban vagyunk, ahol semmin sem kell csodálkozni ! 

Egy órája sincs, hogy megérkeztem  ebbe a dél-olasz zűrzavarba, máris gyűlölöm ezt a kaotikus várost.  Ahogy múltak a percek a levegőtlen autóbuszon, és  közeledtünk a Molo Beverello -hoz,  folyton az járt a fejemben, hogy ellenkező irányban kellene buszoznom. Át a poros és szemetes Piazza Garibaldi-n a járdára kipakolt táskaárusok között a központi pályaudvarra, majd  felszállni az első római  vonatra. Elmenni innen.

Pedig èvek óta a napfényes Olaszországba vágytam. Nem  csak vakációzni, hanem  itt dolgozni, itt  élni, na és persze közelebb lenni ahhoz, akit  szeretek.   Akkoriban még beszari nyúl voltam, és  mindig találtam valami kifogást, miért is nem&nb

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1