A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Az újságokkal, könyvekkel kitömött fejű madárijesztő felkelti a seregélyek érdeklődését, külsejével, szokásaival, s addig mesél nekik napokon át, elterelve figyelmüket a pirosodó gyümölcsről, amig a gazda meg nem érkezik a cseresznye szüretre. 

FODOR GYÖNGYI
szerző

A mesélő madárijesztő

Részlet / Kész

részlet...

A füstös nagyvároson túl,  de még a mohás erdőn innen terült el Kertfalva, mely az árnyas völgyben meghúzódó tucatnyi zöldellő  kertről kapta a nevét. A városlakók közül, aki csak tehette, vett magának egy darab földet Kertfalván, bevetette fűvel vagy beültette szőlővel , gyümölcsfákkal, virágokkal, növényekkel, és a fárasztó munka után itt töltötték az estét vagy a  hétvégét. Ki kapálással, ki  permetezéssel, ki gyümölcs szedéssel,  ki olvasással az árnyékban vagy csak egyszerűen elnyújtóztak a puha gyepen, és hallgatták a madarak énekét vagy a fakopács kopogását.

 A madárijesztő  Kertfalva 23-as számú birtokán strázsált, a saláta ágyás és a vöröshagyma sor között. Fontos feladatot bíztak rá.

  • - Vigyázz a kertre, de legfőképp a cseresznyére! Ne engedd ide a seregélyeket, mert felfalják az összeset , egy árva szem sem marad  belőle ! – mondta a Gazda mielőtt beült az autójába, és porferhőt kavarva maga után kihajtott a birtokról. –  Szombaton jövünk  cseresznye szüretre! – kiáltott még vissza a kocsiútról.  – Addig is rend legyen!

 

  • - Szombat, szombat ...  – morgolódott a madárijesztő. – Még egy napja sincs, hogy itt őrködök,   máris szörnyen unatkozom. Hol vannak a   sereg&e
Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1