A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Mi köti össze az Olimposz urának bölcs, ám végzetes döntését egy 31. századi metropolisszal, Héphaisztosz kovácsműhelyét egy pesti kávéházzal, Apollón lantját az írók termével, és Árész haragját a háborúban elesett hősszerelmes naplójával…?

Tábortűz… Oly sok alkalommal nyújtott menedéket az éjszaka hidege elől, mutatva az utat a csillagos ég alatt az éj vándorának. Az emberek évezredek óta ülnek körül tábortüzeket és szórakoztatják egymást a képzelet határtalan tájairól kibomló történetekkel.

Hat ifjú író üli körül a pattogó tüzet, épp mint nem is olyan régen, hogy egy éjszakára megszökjenek a való világ szürke hétköznapjaiból, és újraírják a valóságot. A meséléssel töltött közös órák során újraértelmezik a sorsot, életre keltik a jövőt, és örök barátságokat kovácsolnak a lángokban kibontakozó képek erejével.

Jöjj, telepedj le körünkbe a tűz mellé, tisztelt Olvasó, írjuk együtt a történeteket!

Ez a könyv hosszú évek - pontosan tizenhárom év - kemény munkájának eredménye. Az első novellát, tizenhat éves koromban írtam, amit még számos történet követett. Műfajilag az érdeklődésem is szerteágazó, így helyet kapott a kötetben sci-fi, utópia, romantika, mitológiai, történelmi, és filozófiai mű is. Számos kedvencem van. Van ami tökéletes és van ami jó. Ám akad közöttük olyan is, ami megosztja a közönséget. De hát ilyennek is kell lennie.
Amit az olvasó a kezében tart, egy álom megvalósulása. Egy álomé, amit egy tizenhat éves fiú álmodott, és egy harmincas férfi váltott valóra.
Kinek írtam? Mindenkinek.
Miért írtam? Számomra az írás az egyik legjobb dolog, ami létezik. Csiszolja az elmét. Bővíti a lexikális tudást. Szórakoztat és kikapcsol.
Végül is. Minden nap, egy új, elmesélhető történet.

Koronczi Zsolt
szerző

Történetek a tábortűz mellől

Részlet / Piszkozat

Már majdnem el is feledkeztem arról, hogy milyen jó volt gyermekként, mikor hétvégenként a barátaimmal körbeültük a tábortüzet az erdőben, s egymást szórakoztattuk különböző történetekkel. Milyen különös… Akkoriban a velünk egykorúak hétvégente diszkóba jártak, nagyokat mulattak, élvezték az alkohol mámorát, mi pedig ilyenkor összecsomagoltunk, s egy éjszakára kivonultunk a természetbe, a budai hegyekbe.
Azt hiszem, a Holt költők társaságával kezdődött az egész. Még általános iskolás voltam, mikor először láttam, ahogy a főcímet követően a diákok magasba emelik a zászlót, s megszólal a skót duda hangja. Az igazgató megkezdi nyitóbeszédét, miközben a Tudás Lángja körbejár a hideg teremben. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy melyik volt az a jelenet, ami leginkább megmaradt bennem, azt felelném: az, amikor Robin Williams felszólítja a diákokat, hogy tépjék ki az irodalomkönyv első oldalát.
Talán ez inspirált, hogy már gyerekfejjel képregényeket kezdtem rajzolni. Bár a figuráim csak részben hasonlítottak a kedvenc szereplőimhez, számos történet látott napvilágot. Tizenkét éves fejjel egy „Titkos háború” névre keresztelt történetegyveleget olvasgattam, ami szuperhősök különös harcát mesélte el. Elhatároztam, hogy megalkotom a saját történetemet, melynek a „DC dimenziós háború” címet adtam. Akkoriban még ismeretlen volt számomra a Detective Comics, mint az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb képregény kiadója. A történet először csak egy hosszabb mese volt - hősök és gonoszok véget nem érő csatájáról -, majd három történetté nőtte ki magát, mely kilencre rúgott, s végül a huszonkettedik fejezetnél ért véget egy olyan képsorral, hogy a főhős beszáll egy csillagvadászba, s eltűnik a tágas fekete űrben.
Tizenhat éves voltam, mikor megírtam első kisregényemet, mely az „Álarcos Zongorista” c

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1