A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Lehet egy szolgálólányból úrnő? Hozhat az élet olyan fordulatokat, amik egy fiatal lányt folyamatos hazugságra késztetik? 

Annát az egyik pillanatban még megalázzák és bántalmazzák, a másikban már előkelő ruhában táncol az angliai előkelőségek között. Gardedámja Lord Gabriel, a saját szabályait szegi meg, amikor gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta. De nem hibáztathatjuk érte, hiszen Anna nem egy hétköznapi teremtés. Látszólag mindent másképp tesz, mint ahogy az elvárható lenne tőle. Többek között visszautasít egy lánykérést, majd szépen lassan beleszeret a faképnél hagyott férfiba.

A törvény értelmében nemes ember nem házasodhat közemberrel. Tehát Annának döntenie kell. Vajon mit választ? Szerelem vagy igazság?

Két évvel ezelőtt kezdtem írni. Egy év volt míg az utolsó karaktert is leütöttem, utána jött még az utómunka. A keletkezése nem egy megfogható dolog. Mindig is érdekelt a 19.századi Anglia. A kutatómunka közben pedig azon töprengtem, hogy vajon hogyan lehetne új történetet tálalni ebben a témában. 

O.Cs. Andrea
szerző

Lady Anna Bell

Részlet / Kész

London, 1822. május

Lord Winston Stanley felemelt pohárral jelzett a cselédnek még egy whisky után. Rendezetlen szakállán csillogtak az alkohol cseppek, inggallérja kuszán oldalra hajolt, sálja valahol a földön hevert. Kövér ábrázatán még mélyebbre ültek a bosszúság ráncai, amikor a szalonba belépő anyja érdes hangon megszólította.

– Winston! Két hivatalnokkal is találkoznod kellett volna, hol voltál?

– A dolgomon anyám. Térjen nyugovóra.

Lady Margaret Stanley, Derby grófnője nem az a fajta nő volt, akit csak úgy könnyedén el lehetett küldeni. Szigorú pillantása, férfias állkapcsa, egyenes orra, megkövetelte a tiszteletet.

– Nekem nem egy ilyen taknyos fogja megmondani, hogy, mit csináljak – mondta vészjósló arroganciával. – Számolj be az engedetlenséged okáról!

Margaret, korát meghazudtolandó, fia elé perdült, majd metsző pillantással mérte végig. Amikor a cselédlány oda ért az üveggel, egyszerűen félrehessegette.

Winston vörös arccal állt fel és kapta el a cseléd kezét.

– Whiskyt kérek, hogy a rosseb egye meg! Maga meg hagyjon engem békén, míg olyat nem mondok, vagy teszek, ami igen csak az ellenére lesz.

Margaret felszegett állal, egyenes háttal nézett fia szemébe.

– Olyan fátyolos a szemed édes fiam, mintha szivarfüst lenne benne. Megmondtam neked, hogy nem teheted be a lábad többet ópiumbarlangba!

Winston kicsavarta a cseléd kezébő

Elolvasom

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1