A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kárica fiatal boszorkány, aki megbukik a boszorkányvizsgán. Szégyenében világgá repül és elérkezik a modern városba, ahol gyógynövény boltot nyit, seprű helyett autóval közlekedik, de évek múltán rátör a honvágy és szeretné meglátogatni banyaanyját, régi banyatársait. Igen ám, de a seprű eltörött, és se vonat, se repülő nem visz Banyafalvára, ezért muszály s seprűt megjavíttatni. Sok kudarc és próbálkozás után végül talál egy ügyeskezü mestert, aki rájön arra, miként lehet összeilleszteni a törött darabokat.  

 Kárica útnak indul.  Hátizsákjában sok-sok különleges ajándékkal, melyeket Banyafalván nem ismernek, amelyek a változást hozzák magukkal. A fiataloknak tetszenek az új szokások,  a vének viszont ellene vannak mindannak, amit Kárica visszatérése okozott.  De vajon behódolnak-e, és hogyan? Ki lesz a győztes?

FODOR GYÖNGYI
szerző

Kárica , a banya

Részlet / Kész

 1. ... részlet
 2.  
 3. 2.  A honvágy
 4.  

  Nagy pelyhekben hullott a hó a városra. Csend volt, karácsony este. Kárica kinézett az ablakon, gyönyörködött a fehér lepelbe burkolózott házakon. Órákig képes volt elnézni a havas tájat. Szívesen kiment volna sétálni a sűrű hóesésbe, de a szeretet ünnepén nem akart a hideg, kihalt utcákon bóklászni egyedül. Ismerősei, barátai mind családi körben ünnepeltek. Bár többen meghivták, hogy töltse velük a karácsonyt, de nemet mondott, mert egyre inkább úgy érezte, valami más az, ami hiányzik neki.

 5. - Miau – nyávogta el magát a macska -  fááááj   a láááááábam.
 6.  
 7. - Nyávogi, kedves hűséges cicám, látod, látod nem tanulsz. Minden évben így jársz, amikor a karácsonyfa tetejéről le akarod piszkálni a csillagot. Gyere, mutasd!  -  ölbe vette és talpacskája párnáiból kiszedegette a fenyőtüskéket. Finoman bekente az általa készített balzsammal, hogy csillapítsa a fájdalmat. Beült a hintaszékbe és újra rátört a honvágy, mint mostanában annyiszor.
 8. Szerette volna látni Banyafalvát.

 9. - Él-e még Amália? Mi lehet Vinnyogival, kedves  barátnőmmel? Na és a többiek, hogy megy soruk amióta nem vagyok ott? Sok év eltelt azóta. Bár mindene megvolt itt ebben az új életében, mégis gyakran mag&

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1