A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Egy dizájn rajongónak Milánóban végigsétálni a második Vittorio Emanuele korzón, annyit jelent, mint a világ összes legszebb cipőjét, táskáját és ruháját egy helyen látni. Gabriella elvállalta, hogy néhány fotót készít a Prada üzlet belső berendezéséről, hogy barátnője munkáját segítse. A nézelődésből élmény lett, ami minden korábbi elképzelést felülírt. 

Egy parfüm coach ismerősöm kérésére ellátogattam a milánói Prada üzletbe, hogy enteriőr fotókat készítsek és beszámoljak élményeimről egy kisebb szakmai közönségnek. A fotók készítéséből vásárlás  és élmény lett, ezért úgy döntöttem, hogy a beszámolót szépirodalmi stílusban írom meg. 

Pap Éva
szerző

Kör, négyzet, háromszög

A Prada élmény

Részlet / Kész

 

    Miuccia Pradával nagyon fukarul bánt a teremtő, amikor a szépséget adományozta. Ránézve hirtelen nem is lehet megállapítani, hogy a vékony archoz tartozó nagy fülek, az apró barna szempár, vagy a hosszú, keskeny orr tűnik-e fel jobban. Szabályos ívű ajkai fanyar mosolyt formálnak rajta. Egy ilyen nőt alaposan megedzhetett az élet fiatal korában a külseje miatt. Azt írják róla az újságok, hogy harminchárom évesen eldöntötte, nem aggódik tovább, hogy milyen a kinézete. Nem próbálta többé megváltoztatni azt, amit nem lehet. Inkább művészi, intellektuális dolgokkal foglalkozik, és azt mondja, hogy a csúnyaság nagyon is emberi. Nem sminkel és a róla készült fotókat elnézve, fodrászhoz is csak annyit jár, amennyit szükséges. A haját filléres hullámcsattal tűzi el a füle mögé. És Miucciának ennyi elég is. Lehet, hogy igaza van – gondolta Gabriella és fejében még az előző este olvasott gondolatok kavarogtak Milánóról és a híres divatházról.

- Stazione Duomo – szólt élesen a dallamos női hang a metró hangszórójából. Kinyíltak az ajtók, és az utasok egy része megszokott közömbös arccal lépett ki a peronra. Gabriella ás Daniel izgatott lendülettel, mintha életükben először látnák Itália második legnagyobb felhők felé törő, soktornyos csipkés templomát, a tömeggel

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1