A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Mi történik majd, ha az első exobolygó-expedíció valóban megérkezik a céljához?
És ha ott csak egy kicsi műszaki hiba csúszik a tervbe?
Mivel kell megküzdenie az egyetlen, rendkívül képzett, kissé talán túlképzett túlélőnek, akinek minden lehetséges kezdeményezését nem várt módon keresztezi a bolygó egy sajátos lakója?
A Zöld Sára bolygó történetei közül az egyik első egy ilyen helyzetbe került, talán még enyhén Asperger-szindróma felé is hajló, de rendkívül elszánt, tudós-űrhajós monológja ebben a nemhogy nem várt, de addig el sem képzelhető helyzetben.

A novella 2017-ben elnyerte a Trivium Kiadó sci-fi páláyzatának első díját, és teljes terjedelmében olvasható a Trivium Kiadó "Utazók" című antológiájában.

Van jákó papagájod? Ha van, mindent értesz... Én lassan húsz éve élek az ihletet adó QQ-val egy fedél alatt.

Hosszú idő óta mesélem magamnak és néha másoknak is egy idegesítő, lehetetlen, kaotikus, és mégis lenyűgöző bolygó, a Zöld Sára történeteit. A Quéiijja történet nem túl régi, de időrendben a sorozat legelejére kívánkozik. A Quéiijja mese, a Zöld Sára történetek többségéhez hasonlóan önállóan, novellaként is megáll a lábán.

Ziegler Éva
szerző

Quéiijja

Részlet / Piszkozat

(részlet)

...
...

Tizenhét diplomám van. A kvantumfizikától a repülőmérnökin át, az exo-terraformálásig.
És most az a legnagyobb problémám, hogy honnan kerítek magamnak holnapra egy nadrágot.

Pontosítok.
Tizenhét valódi diplomám van, de összesen harminckét képzés, tanfolyam, tréning oklevelét tűzhettem a valahai falamra. Ezek közül e pillanatban különösen az ETT-XL, a kiterjesztett extrém túlélő tréning kitűnő minősítése bosszantó, amely oly sok mindenre felkészítette az űrhajósokat, csak éppen erre nem: honnan szerezzek holnapra egy nadrágot.

Pontosítok.
Nem holnapra kellene, hanem már tegnapelőttre is késő volt. De mivel hiába túrom a harminckét képzettségem minden zugát, egyikben sem rejlik a kérdésre válasz, a probléma holnapután is élő lesz, egészen addig, amíg ennek a téphetetlen, kophatatlan, örökéletű, sugár- és hővédő, kevlár-titán-nanoszenes csodaszövet kezeslábasnak az utolsó néhány foszlánya is le nem cikkan rólam Quéiijja egyetlen tollborzolására.

Quéiijja fedőtollai alatt, hihetetlen puhaságú, levegős, meleg, rugalmas nyaktollágyban ülök. Fejemet behúzom, a nagyjából kétszáz kilométeres sebességű szél még ebben a langyos formájában is gyilkos tud lenni. Lassan combtőig pucér lábammal átkulcsolom a lüktető, forró nyakat, amelyből minden boncolás nélkül is érezhető, hogy Quéiijja melegvérű, illetve melegbelsőfolyadékú, fene tudja, vér-e ez egyáltalán.
A laborban persze rögtön ki tudnám elemezni. De a labor megtalálásának lehetősége cirka-minimum negyvenezer kilométerrel van már mögöttünk, és minden becsült nappal kábé újabb ezer kilométerrel távolabb kerül. No meg ahhoz egy csepp vére is kéne... alig-alig valószínű, hogy Quéiijja önként adna.

Talpammal a vállán kezdődő fedőtollak hengeres tövén támaszkodom. Nagyon vigyázva, hogy lejjebb ne csússzam véletlenül.
Mert a fedőtollak... valami e

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1