A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Egyperces novella elsősorban azoknak, akik szomjazzák az irodalmat, de elfoglaltságaik nem engednek elég időt az ilyesfajta kikapcsolódásra. Ez a kis történet egyike azoknak, ami akár a metrókocsiban is, két állomás között adhat némi irodalmi feltöltődést.

A novella a Bonts szárnyakat!- Irodalmi pályázat kiírására készült.

Csukárdi Sándor
szerző

Hókotróval

avagy egy szó születése

Teljes mű / Piszkozat

 Délelőtt fél kilenc előtt érkeztem a baleseti osztályra. Amint értesültem az esetről, egyből a kórházba siettem. A nyolcas kórteremben feküdt. Mire megérkeztem, az orvosok már fél múmiát csináltak belőle. Csak száraz, repedezett ajkai látszottak ki a pólyából. Megdöbbentő, hogy az ember bizonyos helyzetekben mennyire nem ura önmagának, s zavarodottságában, az elvárt viselkedéssel szemben, egészen buta kérdéseket tesz fel. Legalábbis jelentéktelent, az adott helyzetben.

   Nem láttam mást, csak a sebes ajkakat, ahogy lassan megmozdultak a feltett kérdésemre. Csak az ajkakat… Egészen bensőséges volt, és abszurd izgalomba hozott a kép, ahogy a cserepes szájon, csendes vajúdás mellett elkezdett megszületni a válasz. Intimebb volt, mint egy gyermek születése. Sem a fotómasinám, sem a kamerám nem volt nálam, és eszembe sem jutott elővenni az okostelefonomat, hogy aztán fél percen belül megoszthassam ismerőseimmel a szó megszületését. Csak én voltam, a száj, és az a láthatatlan burok, amiben elkezdődött.

   És kibújt a feje. Azt hittem csak egy sóhaj. Azt lehelte fájdalmasan, puhán: hó. Persze, ha lett volna egy megelőző 3D UH képem, akkor tudhattam volna, hogy ez nem egy önálló egység, csak egy alkotószó. Csak a feje. Nem tudtam, így maradt a meglepetés, ahogy az arcizmai újra megmozdultak sajogva, most már görcsösen folytatva a szülést, apró vérc

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1