A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Artur király színes, középkori világába visz el ez a történet. Egyenesen a király bőrébe bújhatsz, hogyha van merszed ítéletet mondanod a legkülönb lovagod felett, aki különös bűnügybe keveredett. Vajon mi indíthatta arra Sir Percevalt, a Grál egyik lovagját, hogy öljön és gyújtogasson?  

Ez a novella a kelta regényem hozadéka. Azaz nem is annyira a regényé, mint a kelta kultúra és mitológia kutatásáé. Az Arthuri mondakör egyik kevéssé ismert történetét dolgozza fel.

Farkas Bíborka
szerző

Egy szűz vérével

Teljes mű / Kész

 

Világéletemben utáltam ítélkezni. Sohasem tartottam magamat elég bölcsnek és tanultnak ahhoz, hogy mások életéről és haláláról dönthessek. Emlékszem, már sihederként szívesebben időztem harcosok, kutyák és lovak társaságában, mint Merlin mesterrel, aki a bölcselet, a törvénykezés és a mágia tudományára próbált okítani, nem sok sikerrel.

"Náladnál nagyobb tökfejet nem hordott hátán a föld, Arthur!" - mondogatta olykor, hogyha végképp cserbenhagyta a türelme.

Királlyá lettem mégis. Nem rajtam múlt: Isten kegyelme ültetett a trónra, és ruházott fel nehéz kötelességekkel.

Itt van például ez az ügy Percevallal: szinte hihetetlen, hogy bíróság elé kellett citálnom! Éppen őt, a legjobb emberemet!

Kölyökkora óta ismerem: egyszerűségével és tiszta lelkével még azokat is megnyerte, akik gúnyolódtak rozzant gebéjén, rongyain és fiatalságán, azon a húsvéti napon, mikor Avalonba érkezett. Azóta nem egyszer bizonyította mindenki előtt, hogy méltán emeltem a Kerekasztal Lovagjai közé.

Két hónap telt el, hogy társaival, Owainnel és azzal a nyavalyás Lancelottal elindultak, hogy felkutassák a Szent Vér Kelyhét. És tessék! Három héttel ezelőtt valami szerencsétlen nőszemély jött az udvaromba a komornájával, hogy panaszt emeljen Perceval ellen, aki - &aac

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1