A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Egy lány, aki más mint a többi.De ami más, az rosszabb? Ez a mese az elfogadásról,és a mindenkit megillető boldogságról szól.

Meséimben rendre felbukkan egy mögöttes mondanivaló, ami többé teszi egyszerű történetről: az élet szeretetére,egymás elfogadására, és önmagunk elfogadására nevel.

Kobero
szerző

A Horkolós királylány

Részlet / Kész

Élt egyszer az Óperencián túl egy ezüsthajú király, Nád és Berek osztatlan tulajdonosa,minden,ami a rózsahegyen túl esett, az övé volt, még a madarak is, még a sóhajok is, a kút vize is, az eső is. Oda gyűlt minden évben az okosok apraja nagyja, hálaünnepre, a Nagy Holdfordulón, mert ott termett a legédesebb szőlő, ott folyt a legvörösebb bor, s hajnalig tartott a vigadalom.Volt az esüsthajú királynak egyetlenegy lánya, aki olyan szép volt és halovány, mint a hold ha fogyóba fordul, olyan megkapóan sejtelmes tekintettel,hogy a farkasok is meghátráltak előle, a vének is beleremegtek, az asszonyok is keresztet vetettek.Ez a lány olyan de olyan szép volt, hogy halk sóhaj szállt fel az emberek ajkairól, ha ő elsétált mellettük, a szó is lassabban fogyott, ha ő tett fel kérdéseket, s a nap is lágyabban sütött,ha bőréhez ért. A királylány szép volt, igen szép, s igen fiatal - így hát még kérő a közelébe nem jöhetett. Naphosszat őrizte dajkája, szelíd aggodalommal figyelve minden mozdulatát: ahogy virágokat szakított, ahogy a forrásból vizet ivott, ahogy szarvasokat simogatott, s ahogy aludni tért. Még kerek egy év következett a leány kiházasításáig, s igencsak örültek ennek az évnek, mert volt egy hiba a leányon: illemtelenül vette a levegőt, rossz nyelvek szerint egyenesen horkolt....

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1