A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Kamionvezetés tűsarkúban? Majdnem...milyen utakon,milyen kalandokat él át egy női kamionsofőr? Kiderül a 275 oldalnyi útleírásból,számtalan színes fotóval illusztrálva.

2019

Kuthy Zsuzsa
szerző

40 tonna tűsarkúban

Részlet / Kész

Kedves „kollégáim” aztán legtöbbször rátapintanak a kényes kérdésekre: no és hogy állsz a tolatással? (Hogy miért nem tudnak mást kérdezni, rejtély...) Ha osztályozni kellene, egyik nap egyes, másik nap ötös. De kezdjük az elején.

2012. szeptember, Olaszország, kamiontelep, lepakolásra várunk. 40 fok és tűrhetetlen forróság, István elment zuhanyozni. Persze hogy akkor jön a targoncás, amikor egyedül vagyok, hogy toljam rá a kamiont a rampára. ÉN!? Ennyi bámészkodó sofőr előtt? Hát az nem fog menni, egyébként is még csak pár hónapja vagyok kamionos, nem, nem, de a pasas kitartóan áll és vár. Na jó... Hátramenet, a kollégák (vagy nyolcan) bámulnak, és én tolom hátra azt a dögöt. De mit művel ez a nyavalyás? Jobbra tekerem, balra megy, a hátulja most meg hova tűnt? A fiúk meg kiabálnak, hogy „vidd utána”. Mi a fészkes fenét vigyek és hova? Na neeeeeeeeee! Nem húzom tovább a dolgot, kötöttem két csomót a kamionra, mire István előkerült és kibogozta. Aztán elkezdtük gyakorolni ezt a tolatási cirkuszt. Előre, hátra, csavard alá, vidd utána, húzd meg, nem egyenes, hogy áll a pót, görbe, nem fér melléd a targonca, nem egyenesen áll a pót, nem férsz be a két másik közé, állj meg te őrült, rátolod a mezőre stb., stb... Eltelt vagy egy év. És nem ment. Nem és nem!

2013. július 4

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1