A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Évekkel ezelőtt még érdemes volt lomizni. Az ócskaságok között kincsekre lelhet az ember. És kincseket hagyhat ott, ha nem ismeri fel a dolgok értékét.

Saját élmény ihlette. Volt valamikor egy szerelmem, akivel többek között a közös lomizás tartott össze. A novella szakadt papírdobozát pedig tényleg megtaláltam.

Farkas Bíborka
szerző

...És bánom, nagyon bánom

Teljes mű / Kész

„Egész életemben sajnálni fogom...” - gondoltam, a márványtáblára meredve. Egy orvosprofesszor emlékét hirdette, aki a 30-as években itt, ebben az épületben nyitotta meg az első bábaképző intézetet.

„Hogy lehettem akkora barom, hogy otthagytam...” - fagyim lassan a kezemre olvadt, s én csak álltam a megkopott, világháborús sebektől vert józsefvárosi utcán, és kis híján sírva fakadtam.

Egy hosszú évekkel ezelőtti hideg, tavaszillatú este rémlik fel előttem. Limlomok utcára dobált, rendetlen halmai. Romák, guberálók. Köztük én és a hajdani szerelmem. Azért, mint a többiek: találni valamit. Tört bútorok, penészes rongyok, öreg utazóláda. Ezt elvisszük! Mocskos befőttesüvegek, dohos könyvek, közöttük a doboz, tele papírokkal. A nagy, vízivárosi bérház padlásáról még mindig záporoznak a senkinek sem kellő, porlepte iratok.

A dobozban családi fotók bújnak meg, nagyszülővé érett gyermekek rajzai, anyák napjára, karácsonyra, a húszas évek végéről. Nyaralásról küldött, fakó képeslapok. Girbegurba gyermekírás. Makacsul visszatérő nevek: István, Mária, Mancika, Pisti!

...Na és a versek! A sima, megsárgult papír, a szenvedélyes, sóvárgó, bánatba ernyedő gépelt sorok. Egy asszony gondolatai, érzései, vágyai. Hogy jól vannak-e megírva, helyesli-e őket a verstan,

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1