A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet
1

Isten hozott benneteket a nagyvizek birodalmában! Egy olyan világba foglak elkalauzolni, ahová vajmi kevesen jutnak el. Egy félelmetes, ugyanakkor csábító dimenzióba: a tengerre.
Nem fogtok unatkozni. Körbevezetlek benneteket egy 54000 tonnás, 240 méter hosszú óceánjáró luxushajón. Megláthatjátok, miként töltik itt szürke hétköznapjaikat szerencsétlen milliomosok és unatkozó gyártulajdonosok.
Bepillanthattok egy öt csillag pluszos étterembe, annak konyhájába és fortélyaiba. Megcsodálhatjátok a kaszinót, a bárokat, az üzletsorokat. Előttetek fog hajbókolni a 650 fős személyzet.
Figyelemmel kísérhetitek egy 22 éves magyar srác 11 hónapját, melyet a Costa Romantica nevű gigantikus fehér hableányon töltött - pincérként. Osztozhattok kellemes és kellemetlen élményeiben, örömében és bánatában.
Részt vehettek egy kalandos kiránduláson, olyan nem kispályás pontokat érintve, mint Miami, Porto Rico, Jamaika, Mexikó, Kanári-szigetek, Marokkó, Ibiza, Tunézia stb.

Önéletrajzi ihletésű - óceánjárón dolgoztam.

Zsiga Henrik
szerző

Óceánok szolgája

avagy luxushajón dolgoztam

Részlet / Kész

Hajóm leírom (3. fejezet)


Ezzel az egy fejezettel is meg tudnék tölteni egy vaskos könyvet. Hiszen hogyan lehetne röviden, puritán betűkkel ábrázolni egy hivalkodó, tizennégy emeletes, 240 méter hosszú luxushajót. Aki járt már a Meteoráknál, vagy valami hasonlóan magával ragadó helyen, az tudja, miről beszélek. A méretek és az addig nem látott csodák megdelejezik az embert, és az más ritmusban veszi a levegőt. Ez történt velem is.
Szóval tizennégy emelet és kétszáznegyven méter hossz. Ekkora helyen kellett elhelyezni mintegy 650 fős személyzetet, és ezerháromszáz-ezernégyszáz utast. Ha mindkét hajón tartózkodó típust emberszámba vesszük, amit néha elfelejtettek, akkor megközelítőleg 2000 emberről beszélhetünk.
Óriási szerencsénkre minket, a személyzetet is kétszemélyes kabinokban szállásolták el, nem pedig hat-nyolcágyas hodályokban. Ez viszont azt jelenti, hogy 2000 embert raktároztak el kétágyas kabinokban. Még a matematikából gyengébbeknek sem okozhat problémát kiszámolni, hogy ezt csak minimum 1000 kabinnal lehet megoldani. Valljuk meg, nem piskóta.
Na, de kezdjük alulról. A legalsó szinten, vagy első szinten, nulladik emeleten a gépek, a hajtóművek robotoltak. Meg jó néhány igazi gépmester. Itt sohasem jártam. Egyrészt tilos volt, másrészt nem szabadott. Ezeket a gátakat egy talpraesett magyar legény könnyen megoldja, ám a munkahelyemmel nem akartam játszani.
Ettől függetlenül plátói kapcsolat alakulhatott ki köztem és a motorok közt, mivel közvetlenül felettük hajtottam párnára fejem nap, mint nap. Ugyanis a személyzet nagy része a második szinten lakozott. Túlzás lenne azt állítani, hogy Tibet csendjével kacérkodott volna füleinknek. Néha úgy éreztem, mintha a Notre Dame-i harangokat használnám walkman-nek. Főleg amikor hulla fáradt voltam.
Kabinjainkról egyébként egy rossz szót sem mondhatok. 10-11 négyzetméteresek lehettek,

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1