A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

A történet egy skót legendán alapszik, amelyben Szent Columba (Columbkill) találkozott egy ma is jól ismert víziszörnnyel. A mesélő egy fiatal szerzetes, akiről egy egész regény szól majd, ha egyszer valaha elkészülök vele.

Sokat gondolkodtam rajta, folytassam-e "Az Istenek akarata" című regényemet. Aztán végül mégis rászántam magamat. Ez a történet csak egy kis rész a folytatásból, ami 500 évvel később játszódik, és Gwyneth leszármazottjának a sorsát követi nyomon.

Farkas Bíborka
szerző

A zöld zarándok

Találkozás a Fenevaddal

Részlet / Piszkozat

Több napba telt, mire átvergődtünk a hegyeken a Ness-tó partjáig. Ellenséges klánokkal nem találkoztunk, emberrel is alig, olyan pocsék volt az idő. Mintha dézsából öntötték volna, ömlött a hideg eső, szinte az egész utazás alatt. Hálát adtunk az Úrnak, amikor csak szemerkélt. Csuhánk a nedves gyapjú bűzét árasztva tapadt ránk, csatakosak voltunk, mint a legelőn felejtett birkák. Meztelen lábunkat felhasogatták a sziklák, összekarmolták a hanga tüskéi. Elcsigázottan és mogorván gyalogoltunk mindannyian, leszámítva Diarmuidöt és Columbkill atyát, aki váltig állította, a kitartó esőt alighanem a Gonosz küldte ránk, hogy visszafordítson bennünket lélekmentő utunkról. Hogy ellen tudjunk neki állni, imádkozva és himnuszokat énekelve kaptattunk fel a meredek hegyi lejtőkön. Diarmuid dalolt köztünk egyedül lelkesen, széles arcán a szokásos, üres mosolyával. Ami engem illet, már százszor megbántam, hogy meggondolatlanul jelentkeztem az apátúr kísérőjének. Vágyakozva gondoltam a cellámra Ionán, ami hideg ugyan, de legalább száraz.

Alig vánszorogtunk már, mire a hegy lábánál megpillantottuk a hosszan elnyúló, keskeny tavat. Olyan volt, mint egy nagy, fekete kígyó, vagy mint egy folyó, ami tónak próbálja álcázni magát. Körös-körül reménytelenül szürkének tűnt minden: a hegyek, a hangabucká

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1