A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Az ajándékba kapott banánfa egyre fontosabb szerepet kap a király mindennapjaiban. Óvja a széltől, hidegtől, be is fűt neki , nehogy megfázzon, de vajon sikerül-e  leszüretelnie a termést?

FODOR GYÖNGYI
szerző

A banánfa

Részlet / Kész

Részlet  a mese közepéről...

Ettől kezdve Jakobinus életében egyre fontosabb szerep jutott a banánfának. Minden gondolata az körül keringett, vajon jó helyen van-e ,  eléggé nedves a földje, nincs-e melege,  esetleg hidege.  Minden nap megmérte, hány centiméter nőtt  a magassága, a levelei hossza, s amikor új levelet hajtott, éjjel-nappal annak kibontakozását figyelte. Estefele a nagy meleg miatt  kis kézi permetezővel frissítette fel a leveleit, hogy az éjszaka folyamán megszáradjanak, mire reggel felkel a nap.  A meleg nyár egykettőre elsuhant, s a banánfa szépen növekedett. Őfelsége büszkén szemlélte féltveőrzött kincsét.   Jött az ősz, kezdett hűvös lenni, s a király azon gondolkodott, hová tegye a banánfát. Először a veranda védettebb végébe került, de amikor a hűvös szelek is egyre többször söpörtek végig rajta,  Őfelsége kedvence bekerült a táncterembe.

 

  • Tegyétek a banánfát a táncterem kellős közepébe! – adta ki a parancsot, mert úgy gondolta, ott jó helyen lesz, tágas tér , világos, napfényes, nagy üvegablakokkal.    Fejét vétetem, aki ki meri nyitni az ablakot! A banánfa nem fázhat meg!

Óvta, dédelgette  a fát. Minden reggel és minden este megmérte a terem hőmérsékletét. Ujját beledugta a dézsa földjébe, hogy megfelelő-e a nedvessége.   S amikor odakint leesett a hó, és lehü

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1