A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Bemutatkozás:

A KIADÓRÓL

 

Ha kortárs magyar gyerekirodalomról beszélünk, a Pozsonyi Pagony neve kikerülhetetlenné vált, a Pagony név minden bizonnyal összeforrt a minőségi gyermekirodalommal. 

A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyvesboltként, a  minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve. Célunk, hogy a gyerekek kezébe olyan könyvek kerüljenek, amelyek szövegileg, képileg egyaránt igényesek. Elsősorban kortárs magyar szerzőket és illusztrátorokat foglalkoztatunk, ugyanakkor igyekszünk bemutatni olyan külföldi szerzőket, illusztrátorokat is, akik Nyugat-Európában vagy Amerikában évtizedek óta ismertek és elismertek, Magyarországon azonban eddig nem jelent meg könyvük (például Eric Carle, Alona Frankel, Jill Tomlinson, Annie M. G. Schmidt). 

Könyveink korosztály tekintetében széles skálán mozognak: a legkisebbektől kezdve egészen kisiskolás korig tudunk kínálni olvasnivalót.

Szerzőink között tudhatjuk többek között Berg Juditot, Finy Petrát, Tasnádi Istvánt, Kiss Ottót, Bagossy Lászlót, Gimesi Dórát, Máté Angit, Gévai Csillát.

Illusztrátoraink a teljesség igénye nélkül Marék Veronika, Bartos Erika, Takács Mari, Paulovkin Boglárka, Gyöngyösi Adrienn, Baranyai András, Agócs Írisz, Szegedi Katalin, Pásztohy Panka.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2007 és 2012 között minden évben Pagony-könyv nyerte el az IBBY Év Gyerekkönyve Díját (2007 -- Berg Judit: Rumini; 2008 -- Czigány Zoltán: Csoda és Kósza; 2009 -- Szijj Ferenc: Zöldség Anna; 2010 -- Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér; 2011 -- Máté Angi: Volt egyszer egy; 2012 -- Tasnádi István: A kőmajmok háza), és hogy könyveink bekerülnek az ajánlott olvasmányok közé.

A Pagony 2013-ban létrehozta a saját ifjúsági kiadóját, a Tilos az Á-t, hogy ne csak 0-12 éveseknek, hanem immár a 12 éven felüli kis- illetve nagy kamaszok kezébe is minőségi kortárs olvasmány kerülhessen.

A Pagony nevéhez fűződik az Aranyvackor független meseíró és illusztrációs pályázat létrehozása – ezzel is lehetőséget teremtve a kortárs gyerekirodalom szélesebb körű megismeréséhez. 

 

A Pagony célja nem más, mint hogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás és a gyerekirodalomról való gondolkodás itthon is felnőtté váljék. Ennek megfelelően próbáljuk tenni a dolgunkat: minőségi kortárs szövegeket minőségi illusztrációkkal kiadni, a magyar gyerekirodalom színe-javát minél többeknek megmutatni.

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1