A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Bemutatkozás:

Holécziné Tóth Zsuzsa vagyok, Kecskeméten születtem 60 évvel ezelőtt. Múlt évben lettem nyugdíjas, így van időm valóra váltani régi vágyamat: írhatom azokat a történeteket, amelyeket gyerekkorom óta őrzök, és azokat is, melyek úton-útfélen „szembejönnek” velem. Írásaimmal igyekszem emléket állítani a hatvanas években az alföldi tanyavilágban élő embereknek és a családomnak éppúgy, mint az OTP bankban töltött több mint harminc év alatt megismert emberek hétköznapi küzdelmeinek. Sorsoknak, melyekből tanulni lehet, megdöbbentő tényeknek, melyeket nem lehet és nem is szabad elfeledni.

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert nem sokkal azután, hogy elvégeztem egy kreatív írástechnika tanfolyamot, rátaláltam a Kortárs Magyar Irodalom Verslista Baráti körére, ahol folyamatos játékokkal és pályázatokkal inspirálnak az írásra. Számomra is hihetetlen, de két év alatt több mint 80 elbeszélést írtam, legalább 15 pályázatukon szerepeltem a nyertesek között, és néhány versem és 120 haikum is elkészült az általuk megadott témákra. 2017-ben az a megtiszteltetés ért, hogy az általuk alapitott "Kortárs Magyar Irodalomért" díjjal jutalmazták közösségépítő munkámat.  Az Ő kiadásukban decemberben megjelent Sodrásban 2016 című antológiában két írásom  szerepel, a Sodrásban 2017-ben pedig már négy - és ennek a könyvnek a bemutatóján megismertem az Irodalmi rádió munkáját – melyhez szintén örömmel csatlakoztam.

Itt is több pályázatot nyertem már. Az általuk kiadott  „Ezerszínű irodalom” című antológiában jelent meg az itt is olvasható „Nem adom a lányomat” című elbeszélés, melynek alapja egy újsághír: sajnos a ma napig befejezetlen történet, melynek főszereplője számára én a magam módján próbáltam igazságot szolgáltatni.  Remélem elég fordulatosnak, és olvasmányosnak találják, fogadják szeretettel.

Szintén az I.R. gondozásában jelent meg 2017 őszén a "Körutazás" cimű kiadvány, melyben az "Annyira azért nem féltünk" című, inkább kamaszoknak mint felnőtteknek szóló történetem olvasható, és az irodalmi rádió közreműködésével készült el első un. E-Könyvem is, mely 25 elbeszélésemet tartalmazza, mely a "Szerelem messengeren érkezik és egyéb más történetek" címet viseli -és az Országos Széchenyi Könyvtár "magyar elektronikus könyvtár" oldalán olvasható.

Büszke vagyok rá, hogy legújabb irásomat - a "De jó is adni"-t - mely egy közelmúltban meghirdetett pályázatra készült - Dancsházi Balku László iró, újságiró úgy itélte meg, hogy ezt a karácsonyi történetet közzé kell tenni a  "Lélekgyógyitó.eu" Alapítvány honlapján. Ezt a történetet is megosztottam itt, remélve hogy másnak is örömet okoz.

 

Művei:

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1