A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: azért hogy legyen gyereke - és azért hogy ne legyen! Az én hősnőm ez utóbbiak közé tartozik...

Az apropója az volt, hogy egy pályázatra Munkácsy: Testvérek" cimű festményéhez kellett sztorit irni... nos az elbeszélés ezzel a képpel kezdődik és fejeződik be ... no de ami közötte van---!

Zsanna
szerző

Lányok a vásznon

Részlet / Kész

"Rita nem omlott össze. Elköltözött a faluból, ahol a Művészetek Házában vezető beosztásban dolgozott. „Engem ne sajnáljanak, nekem ne mondogassák a falubeli öregasszonyok, hogy: „jaj istenem, pedig olyan szép pár voltatok – meg ne sugdossák, hogy amikor még csak együtt jártunk akkor is voltak nőügyei: legalább amit szépnek hittem, azt ne vegyék el tőlem” – mondta egyszer a barátnőjének.

Azt is szokta mondani: én nem akkor sírtam amikor elhagytak, hanem amikor kijöttünk a válóperről: olyan döbbenetes volt, hogy azt az esküvőt amit szegény szüleink másfél évig szerveztek, egy bíró szenvtelen arccal húsz perc alatt felbontotta.

Az asszonynak a válás óriási kudarc volt, hiszen korábbi betegsége miatt rengeteget küzdött azért, hogy közös gyerekük szülessen, és mire a műtéteken túl volt, a férje elhagyta. Ritáról ugyanis 27 évesen derült ki, hogy se méhe, se méhnyaka, sem pedig hüvelye nincsen, miközben petefészke és a külső nemi szervei megvoltak. A lánynak egy osztrák kórházban operáció útján hoztak létre vaginát, hogy szexuális életet tudjon élni, és mivel működő petefészkei voltak, azzal biztatták, hogy béranya segítségével még lehet saját gyereke. A műtét óta kb. 10 év telt el, amikor Rita azt olvasta, hogy egy stockholmi kórházban már végeznek méhbeültetést is, rem&eacut

Elolvasom

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1