A kéziratod érték.

Regény Mese Vers Színdarab Tudományos Szakmai Jegyzet

Bibii álmosan pislogott a telefonjára, kicsit még aludni akart, de mielőtt átfordult volna a fal felé látta, hogy nem lát semmit. „Hát, ez meg micsoda?” – gondolta magában, és rögtön kipattant az ágyból. Az ablakon keresztül csak annyit látott, hogy nagy fehér vattacukor a város. De aztán amikor alaposabban körülnézett észrevette, hogy a vattacukor valójában felhő, és nem is egy, hanem rengeteg.

„Lejöttek a felhők az égből, pont ide a lakótelepünkre!” – ekkor esett le neki, hogy akkor Boni is ezt láthatta, ezért írt rá ilyen korán. „Találkozzunk a ház előtt!” – küldte is gyorsan az üzenetet, és 10 perccel később ott álltak a csajok talpig felöltözve.

Bibii és Boni két barátnő a fejemben: az egyikük kövér, a másikuk sovány, és együtt harcolnak egy csomó előítélet ellen. Ők is tudják, milyen ha csúfolják őket. A Zűrhajó pályázatra írtam ezt a történetet.

Zakar Zoé
szerző

Boni, Bibii, és a felhők, akik nem tudnak hazamenni

Részlet / Kész

"Te is ugyanazt látod, amit én?" - olvasta Bibii ébredés után barátnője, Boni üzenetét a telóján, amit az anyával megbeszéltekkel ellentétben nem kapcsolt ki éjszakára. Tényleg csak   azért, mert elfelejtette. Nézte Boni üzenetét, és azt se tudta, miről van szó, mert egy perce még aludt, és azt álmodta, hogy a Déli-sarkon opera énekel a pingvineknek, akik ezt nem annyira akarják.

Amúgy is szombat reggel volt, Bibii legjobb barátnője ilyenkor még aludni szokott, nem csetelni. Egy osztályba jártak, és ráadásul egy házban is laktak, csak Bibiiék a tizediken, Boniék meg a nyolcadikon. Csúfolni is szokták őket a kevésbé jó fej osztálytársaik, de mióta rájöttek a Csúfolódásgátló Szerkezet működésére Bibiit sem zavarja, ha beszólnak neki, hogy mindig kétszer vacsorázik. Meg amióta ott termettek a suli ebédlőjében egy asztal tetején, nem akarnak velük ujjat húzni. De ez már egy régi történet.

Szerző további művei:

További művei

Felnőtt tartalom

Ezt a művet a szerzője felnőtt tartalomnak jelölte meg.
Nyilatkozz az életkorodról!

Törlés

Biztosan folytatod?

Sikeres megerősítés

Sikeres értékelés

Kreditlista

Megnevezés
Kredit
Megnevezés
Kredit
regény
10
melodráma
5
kisregény
5
bábjáték
5
novella
1
rövidfilm (forgatókönyv)
1
esszé
1
kisfilm (forgatókönyv)
5
mese
1
dokumentumfilm (forgatókönyv)
5
vers
1
nagyjátékfilm (forgatókönyv)
10
színdarab (tragédia, komédia)
5
tudományos mű 5.000-100.000 karakter között
5
jelenet
1
tudományos mű 100.000 karakter felett
10
iskolai előadás
1
szakmai mű 5.000 karakterig
1
ifjúsági darab
1
szakmai mű 5.000-100.000 karakter között
5
tragikomédia
5
szakmai mű 100.000 karakter felett
10
musical
5
jegyzet, kritika
1